x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi soldați turci uciși de o explozie a militanților kurzi

Doi soldați turci uciși de o explozie a militanților kurzi

17 Oct 2017   •   09:10
Doi soldați turci uciși de o explozie a militanților kurzi

Doi soldaţi turci au fost ucişi şi alţi doi au fost răniţi, luni, în urma deflagraţiei unei încărcături explozive plasate de militanţi kurzi în regiunea Zap, din nordul Irakului, transmite Reuters. 

Ulterior, aviaţia militară turcă a efectuat lovituri aeriene în regiunea Zap, lichidând opt membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană. 

Într-un alt incident produs luni în nordul teritoriului irakian au fost ucişi doi militari turci. 

Turcia şi-a închis luni spaţiul aerian pentru zborurile provenite din nordul Irakului, pe fondul amplificării tensiunilor în zonă ca urmare a referendumului de luna trecută privind independenţa Kurdistanului irakian. Autorităţile turce au blocat curse aeriene dinspre şi către regiunea din nordul Irakului după referendum, pe care l-a respins. Iranul a luat o măsură similară. 

Ankara este îngrijorată mai ales de riscul ca demersurile în direcţia independenţei Kurdistanului irakian să alimenteze mişcările separatiste existente de decenii în rândul populaţiei kurde din sud-estul Turciei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia irak kurzi Kurdistanul irakian