x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi suspecţi au fost reţinuţi la Bruxelles după raidul antiterorist al poliţiei belgiene

Doi suspecţi au fost reţinuţi la Bruxelles după raidul antiterorist al poliţiei belgiene

16 Mar 2016   •   11:13
Doi suspecţi au fost reţinuţi la Bruxelles după raidul antiterorist al poliţiei belgiene

Poliţia belgiană a capturat doi militanţi care au tras focuri de armă, rănind patru ofiţeri, în timpul raidului antiterorist ce a avut loc marţi la Bruxelles. La operaţiunile de căutarea au participat şi forţele de intervenţie franceze, după ce procuratura belgiană a anunţat că raidul antiterorist are legătură cu atentatele din Paris, soldate cu 130 de morţi, transmite Reuters.

Marţi seară, poliţia belgiană a reuşit să ucidă un suspect în timpul unui schimb de focuri din suburbia Forest a Bruxelles-ului. Suspecţii s-au baricadat într-un apartament din suburbia Forest, în timp ce autorităţile au înconjurat clădirea.

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, a avut loc marţi la Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie. Între timp, Bruxelles-ul a fost acaparat de soldaţi belgieni, care amintesc de oraşul asediat la o săptămână după atentatele din capitala franceză.

”Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene. Însă, operaţiunea antiteroristă nu îl vizează pe Saleh Abdesalm, unul dintre teroriştii de la Bataclan, care nu a fost capturat în cele cinci luni ce au trecut de la atentatele din Paris.

Anchetatorii au precizat că atentatele de la Paris din noiembrie au fost planificate de tineri belgieni şi francezi, care au luptat pentru Statul Islamic în Siria şi Irak.

În timpul raidului, autorităţile au recomandat rezidenţilor să rămână în locuinţe, iar şcolile primare din apropierea schimbului de focuri au fost închise. De asemenea, străzile din zona în care a avut loc raidul au fost închise. Mai multe elicoptere survolează suburbia Forest, iar forţele de comando au fost desfăşurate în zonă.

Salah Abdesalm, unul dintre teroriştii implicaţi în atacul asupra sălii de concert Bataclan din Paris, este încă în libertate la mai mult de cinci luni de la atentatele în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni, cei mai mulţi fiind ucişi la concertul Eagles of Death Metal.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

×