x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi veterani britanici, cel mai vârstnic duo care a traversat Oceanul Atlantic vâslind

Doi veterani britanici, cel mai vârstnic duo care a traversat Oceanul Atlantic vâslind

14 Feb 2019   •   17:58
Doi veterani britanici, cel mai vârstnic duo care a traversat Oceanul Atlantic vâslind

Doi bunici din Marea Britanie, ale căror vârste însumate totalizează peste 120 de ani, au devenit cea mai vârstnică pereche care a traversat un ocean vâslind, relatează joi Press Association. 

Foştii paraşutişti militari Neil Young şi Peter Ketley au pornit în călătoria de aproximativ 4.800 de kilometri peste Oceanul Atlantic, în luna decembrie, din La Gomera situată în Insulele Canare. 

Veteranii, care au vâslit în echipă sub numele ''Grandads of the Atlantic'' (Bunicii din Atlantic) şi ale căror vârste totalizate însumează 123 de ani, au ajuns miercuri în English Harbour din Antigua după 63 de zile şi 22 de minute petrecute plutind pe apele oceanului. 

Ei au devenit astfel cea mai vârstnică echipă formată din două persoane care traversează un ocean vâslind, doborând recordul anterior, stabilit în 2016, de Pat Hines şi Liz Dycus, cu o vârstă combinată de 120 de ani. 

Prieteni de peste patru decenii, cei doi s-au alăturat altor douăzeci şi şapte de echipe care au concurat în cursa Talisker Whisky Atlantic Challenge, considerată cea mai grea competiţie de canotaj din lume. 

Anterior pregătirii de un an pentru această cursă cei doi absolvenţi ai Colegiului Militar Sandhurst nu au avut experienţă în canotaj. 

Young şi Ketley au colectat peste 30.000 de lire pentru organizaţiile Royal British Legion Industries (RBLI), Dreams Come True şi Support Our Paras. 

''Suntem incredibil de mândri că am reuşit să jucăm un rol în susţinerea Royal British Legion Industries în cel mai important an din istoria sa şi aşteptăm cu mare nerăbdare să vedem cum vor îmbunătăţi vieţile veteranilor din forţele armate fondurile colectate'', a declarat Young, în vârstă de 61 de ani, din Berkshire. 

''Provocarea a fost incredibil de grea, însă în final experienţa a fost plină de satisfacţii'', a spus la rândul său Ketley, în vârstă de 62 de ani, din Hampshire. 

RBLI, care aniversează împlinirea a 100 de ani de susţinere a veteranilor şi a persoanelor cu handicap, a declarat că banii adunaţi vor fi folosiţi pentru planurile de construcţie a ''Centenary Village'', un proiect în valoare de 14 milioane de lire dedicat veteranilor.

AGERPRES

×