x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dominique Strauss-Kahn, vizat de o nouă anchetă: Fostul şef al FMI, suspectat de viol în grup

Dominique Strauss-Kahn, vizat de o nouă anchetă: Fostul şef al FMI, suspectat de viol în grup

21 Mai 2012   •   09:43
Dominique Strauss-Kahn, vizat de o nouă anchetă: Fostul şef al FMI, suspectat de viol în grup

Procurorii francezi au demarat o ancheta pe numele fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn. Potrivit CNN, autoritatile au anuntat luni ca Politia din Lille a demarat cercetarile cu privire la un incident petrecut intre 15 si 18 decembrie 2010, in Washington, despre care cred ca ar fi fost un viol in grup.

Publicatia franceza Liberation a anuntat vineri, ca acuzatiile la adresa lui Strauss-Kahn vin in urma unor declaratii facute de doua femei intervievate de Politia belgiana, intr-un caz de prostitutie din Lille. Potrivit jurnalistilor francezi, cele doua femei i-ar fi insotit pe doi asociati ai fostului sef FMI intr-o vizita in Washington, unde au stat la un hotel. Una dintre ele l-ar fi acuzat pe Strauss-Kan ca a fost agresiv in timpul unei partide de sex, in ciuda protestelor ei, insa politia din Washington a transmis ca in acea perioada nu a fost denuntata nicio tentativa de viol.

Intr-un comunicat trimis de avocatii lui Strauss-Kahn agentiei France Presse se arata ca fostul sef al FMI neaga cu vehementa acuzatiile. 'Declaratiile facute de aceste doua tinere sunt contradictorii. Marturisirile lor au venit intr-un moment oportun, chiar inainte de finalul alegerilor prezidentiale', se arata in comunicat.

In prezent, Strauss-Kahn este inculpat pentru “proxenetism agravant' si risca o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare. Strauss Kahn a recunoscut ca a participat la mai multe petreceri sexuale, insa sustine ca a fost 'naiv' si nu a stiut ca tinerele erau platite ca sa intretina relatii sexuale cu el.

Anul trecut, o camerista a hotelului Sofitel l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn ca a obligat-o sa intretina relatii sexuale cu el. Strauss-Kahn a recunoscut o relatie nepotrivita, insa fara violenta, constrangere sau agresiune. El a fost gasit nevinovat.

×