x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a afirmat că fiul său s-a întâlnit cu un rus pentru a afla informaţii despre Clinton

Donald Trump a afirmat că fiul său s-a întâlnit cu un rus pentru a afla informaţii despre Clinton

06 Aug 2018   •   13:40
Donald Trump a afirmat că fiul său s-a întâlnit cu un rus pentru a afla informaţii despre Clinton

Donald Trump a afirmat pentru prima dată că fiul său s-a întâlnit cu un avocat care are legături cu Kremlinul, în 2016, pentru a colecta informaţii despre Hillary Clinton. Preşedintele SUA a insistat că întâlnirea a fost legală, potrivit The Guardian.

Într-o serie de postări pe Twitter, duminică dimineaţă, în urma unei ştiri CNN, preşedintele SUA a scris: “Ştirile False vorbesc, complet neadevărat, de faptul că sunt îngrijorat de întâlnirea pe care minunatul meu fiu, Donald, a avut-o la Trump Tower. Această întâlnire a avut loc pentru a obţine informaţii despre un oponent, total legal, un lucru care se făcea tot timpul în politică – şi care se face şi acum. Nu am ştiut despre asta!”.

Explicaţia diferă total de cea făcută de Trump în urmă cu 13 luni, când o declaraţie dictată de preşedintele SUA, dar publicată sub numele Donald Trump Jr afirma: “Am discutat iniţial un program despre adoptarea de copii ruşi, care a fost activ şi popular în familiile americane cu ani în urmă”.

Întâlnirea din 2016 este esenţială pentru procurorul special Robert Muller, în contextul investigaţiei despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump a lansat o serie de noi atacuri publice împotriva lui Mueller şi a echipei sale, în ultimele săptămâni, atacuri interpretate ca fiind un semn că preşedintele SUA este agitat în legătură cu ancheta.

 

×