x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a ameninţat că va "distruge în totalitate" Coreea de Nord

Donald Trump a ameninţat că va "distruge în totalitate" Coreea de Nord

20 Sep 2017   •   14:01
Donald Trump a ameninţat că va "distruge în totalitate" Coreea de Nord

Donald Trump a ameninţat că va “distruge în totalitate” Coreea de Nord, într-un discurs făcut la Adunarea Generală ONU în care a atacat o mulţime de adversari americani şi a cerut ţărilor “drepte” să le confrunte, marţi, scrie The Guradian.

Discursul a fost primit de Adunarea Generală în mare parte cu tăcere şi cu dezaprobări ocazionale pe măsură ce Trump a criticat sever mai multe regimuri ostile.

“Flagelul planetei noastre este reprezentat de un mic grup de regimuri dure. Dacă ţările drepte nu le confruntă pe cele slabe, atunci răul va învinge”, a spus preşedintele SUA.

Donald Trump a atras atenţia, într-o primă fază, asupra istoriei de răpiri, opresiuni şi teste balistice şi nucleare a Coreei de Nord. “Statele Unite ale Americii au multă putere şi răbdare. Dacă suntem forţaţi să ne apărăm pe noi sau aliaţii noştri, atunci nu avem de ales decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord”.

De asemenea, preşedintele SUA a făcut referire la liderul Phenianului, Kim Jong-un, sub apelativul de “omul-rachetă”. “Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său”, a spus Donald Trump. Acesta a mai precizat că Statele Unite ale Americii sunt “pregătite, dispuse şi capabile” să acţioneze militar, dar a menţionat că speră să nu fie necesar, dacă restul lumii îşi va mări eforturile de constrângere a regimului de la Phenian. “Pentru asta este Organizaţia Naţiunilor Unite”, a afirmat Donald Trump.

Preşedintele SUA nu a uitat de Iran în cadrul discursului său, astfel acesta a afirmat că Republica Islamică a jefuit destinul multor oameni. “Întreaga lume înţelege că oamenii buni din Iran îşi doresc o schimbare şi, în afară de vasta putere militară a Statelor Unite ale Americii, oamenii din Iran reprezintă frica cea mai mare a conducerii lor”. Trump a mai menţionat că acordul nuclear încheiat cu Iranul, semnat în timpul administraţiei Obama cu alte cinci ţări acum doi ani, a fost “una dintre cele mai grave şi mai unilaterale tranzacţii pe care Statele Unite le-a încheiat vreodată”.

×