x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a cerut Chinei să acţioneze rapid împotriva Coreei de Nord

Donald Trump a cerut Chinei să acţioneze rapid împotriva Coreei de Nord

09 Noi 2017   •   15:04
Donald Trump a cerut Chinei să acţioneze rapid împotriva Coreei de Nord

Donald Trump i-a cerut preşedintelui Chinei, Xi Jinping, să acţioneze rapid şi eficient pentru a extermina ameninţarea nucleară a Coreei de Nord, după ce preşedintele Statelor Unite a fost primit oficial la Beijing cu un spectacol militar, scrie The Guardian.

Vorbind la Great Hall of People, locul ceremonial al partidului comunist, Trump a lăudat gazda sa “caldă şi graţioasă”, declarând că apreciază sprijinul lui Xi în eforturile recente de a opri programul nuclear şi balistic al Coreei de Nord.

“Timpul trece repede. Trebuie să acţionăm rapid şi sperăm ca China să acţioneze mai repede şi mai eficient decât oricine altcineva în această problemă”, a declarat Trump. “China poate rezolva problema uşor şi rapid şi cer Chinei şi grozavului vostru preşedinte să muncească la asta. Ştiu un lucru despre preşedintele vostru: dacă munceşte din greu, se va întâmpla”, a mai adăugat Trump.

În discursul său de opt minute, Trump a atins şi un subiect neaşteptat, atrăgând, indirect, atenţia asupra relaţiei SUA-China, despre care a spus că este “şocant” de neechilibrată şi costă Statele Unite 300 de milioane de dolari în fiecare an.

“Acum, din păcate, este o relaţie nedreaptă şi de o singură parte. Dar nu învinuiesc China”, a spus Trump. “Căci, cine poate  învinovăţi o ţară care profită de o altă ţară pentru beneficiul propriilor cetăţeni? Ofer o mare recunoaştere Chinei”.

×