x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a semnat un ordin ce instuite noi sancţiuni împotriva Venezuelei

Donald Trump a semnat un ordin ce instuite noi sancţiuni împotriva Venezuelei

25 Aug 2017   •   21:00
Donald Trump a semnat un ordin ce instuite noi sancţiuni împotriva Venezuelei

 Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care impune noi sancţiuni Venezuelei pentru a-l forţa pe preşedintele Nicolas Maduro să pună capăt regimului dictatorial pe care l-a instituit în această ţară, a anunţat vineri Casa Albă, transmit agenţiile Reuters şi AFP. 

Ordinul semnat de Trump interzice orice tranzacţie cu instrumente financiare (acţiuni, obligaţiuni) emise de guvernul de la Caracas sau de compania petrolieră de stat venezueleană PDVSA. Noile sancţiuni nu vizează însă tranzacţiile comerciale sau umanitare, precum finanţarea comerţului cu petrol, exportul şi importul de petrol şi nici acele tranzacţii în care este implicată exclusiv divizia americană a companiei PDVSA, respectiv societatea Citgo. 

'Nu vom rămâne fără reacţie în faţa prăbuşirii Venezuelei (...) Aceste măsuri au fost atent calibrate pentru a priva dictatura lui Maduro de o sursă esenţială de finanţare', explică preşedinţia SUA, adăugând că prin noile sancţiuni sistemul financiar al SUA nu va putea 'să fie complice cu corupţia din Venezuela'. 

'Statele Unite îşi reiterează apelul către Venezuela să restaureze democraţia, să organizeze alegeri libere şi corecte, să elibereze imediat şi necondiţionat toţi deţinuţii politici şi să pună capăt represiunii împotriva poporului venezuelean', se mai menţionează în anunţul Casei Albe. 

În contextul gravei crize economice, politice şi instituţionale, preşedintele Maduro se confruntă de mai multe luni cu manifestaţii ale opoziţiei care îi cere demisia.AGERPRES

×