x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump acceptă o întâlnire cu Kim Jong Un

Donald Trump acceptă o întâlnire cu Kim Jong Un

09 Mar 2018   •   06:38
Donald Trump acceptă o întâlnire cu Kim Jong Un
Sursa foto: Shealah Craighead

Preşedintele american, Donald Trump, a răspuns pozitiv la propunerea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, de a se întâlni, întrevederea urmand sa fie programata până la finalul lunii mai, a anunţat, la Washington, Chung Eui-yong, şeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud.

 

Anunţul, făcut la Casa Albă, este rezultatul mai multor contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Kim Jong Un s-a angajat de asemenea să lucreze la "denuclearizarea" peninsulei coreene şi a promis să se abţină de la orice "nou test nuclear sau de rachetă", a adaugat oficialul sud-coreean. "I-am spus preşedintelui Trump că, în cursul întâlnirii noastre, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a arătat că se angajează în denuclearizare", a arătat Chung.

"Kim înţelege că exerciţiul militar comun de rutină efectuat de Coreea de Sud şi Statele Unite trebuie să continue şi şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Trump cât mai rapid posibil", a continuat el, adaugand ca "preşedintele Trump a apreciat vestile şi a spus că îl va întâlni pe Kim Jong Un până la finalul lui mai pentru a obţine denuclearizarea permanentă".

La randul ei, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a precizat ca Trump "va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong Un într-un loc şi la un moment ce vor fi stabilite. Aşteptăm cu nerăbdare denuclearizarea Coreei de Nord. În acelaşi timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să rămână", a mentionat responsabilul american. AGERPRES

×