x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, ameninţări pe Twitter pentru Palestina

Donald Trump, ameninţări pe Twitter pentru Palestina

03 Ian 2018   •   11:31
Donald Trump, ameninţări pe Twitter pentru Palestina

Preşedintele SUA, Donald Trump, ameninţă oprirea fondurilor pentru Palestina, decizie luată pentru că palestinienii “nu sunt dispuşi să vorbească despre pace”. Ameninţarea a fost făcută printr-un mesaj postat de Donald Trump pe contul său de Twitter.

“Plătim palestinienilor SUTE DE MILIOANE DE DOLARI pe an fără niciun fel de recunoştină sau respect din partea lor. Din moment ce paletinienii nu mai sunt dispuşi să vorească depre pace, de ce ă le oferim plăţi masive în viitor?”, a scris Donad Trump.

Comenatriile preşedintelui au venit după ce ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat în timpul unei conferinţe de presă că Statele Unite vor tăia finanţările către UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, dacă Autoritatea Palestiniană nu se va întoarce la masa negocierilor.

Un purtător de cuvânt al principalei agenţii ONU care se ocupă de refugiaţii paletinieni, UNWRA, Chris Gunness, a lansat un comunicat de presă prin care a anunţat că agenţia nu a fost informată în legătură cu nicio schimbare de politică sau finanţare din partea Statelor Unite ale Americii.

În mesajele sale postate pe Twitter, Trump a continuat să ameninţe o listă nespecificată de ţări cu tăierea ajutoarelor oferite de SUA. “Nu doar Pakistanul este cel pentru care plătim miliarde de dolari pentru nimic, ci multe alte şi alte ţări”, a scris acesta.

×