x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump anunţă că „principalul” succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea organizației Stat Islamic a fost, de asemenea, „eliminat”

Donald Trump anunţă că „principalul” succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea organizației Stat Islamic a fost, de asemenea, „eliminat”

29 Oct 2019   •   21:50
Donald Trump anunţă că „principalul” succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea organizației Stat Islamic a fost, de asemenea, „eliminat”

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi că „principalul” succesor al liderului grupării jihadiste Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi (foto), ucis în weekend într-un raid al forţelor americane, a fost, de asemenea, „eliminat”, informează AFP.

„Tocmai a venit confirmarea că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. Cel mai probabil el urma să preia conducerea grupării. Acum este mort şi el!”, a anunţat preşedintele american, într-un mesaj pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit date despre identitatea acestui individ şi nici detalii despre circumstanţele în care a murit.

Nu este clar deocamdată dacă Trump s-a referit la moartea, duminică, a purtătorului de cuvânt al SI sau la o altă persoană.

Forţele kurde au anunţat decesul - în cursul unui nou raid în nordul Siriei - al lui Abu Hassan al-Muhajir, „mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi şi purtător de cuvânt al organizaţiei Daesh” (acronimul arab al SI).

Preşedintele Donald Trump anunţase, duminică, moartea liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane în nord-estul Siriei, desfăşurată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a prezentat o relatare detaliată a raidului în cursul căruia al-Baghdadi a fost încolţit de forţele americane şi apoi şi-a detonat centura cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Corpul liderului ISIS a fost aruncat în mare, a declarat luni un responsabil al Pentagonului, pentru a evita ca mormântul său să devină loc de pelerinaj.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Abu Bakr al-Baghdadi