x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump anunţă că va merge la locul unde a avut loc atacul armat din Florida

Donald Trump anunţă că va merge la locul unde a avut loc atacul armat din Florida

15 Feb 2018   •   19:37
Donald Trump anunţă că va merge la locul unde a avut loc atacul armat din Florida

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că va merge în Parkland, unde un tânăr de 19 ani a împuşcat mortal 17 persoane la un liceu din Florida, relatează AFP şi Reuters. 

'Intenţionez să merg în Parkland, să mă întâlnesc cu familiile şi cu autorităţile locale, şi să coordonez răspunsul federal', a anunţat preşedintele american. 

Donald Trump, care a afirmat că se adresează unei 'naţiuni care suferă', nu a pronunţat niciun un moment cuvântul 'armă de foc' în scurta sa alocuţiune, însă a promis că administraţia sa va depune eforturi pentru a îmbunătăţi siguranţa în şcoli şi pentru a aborda 'problema dificilă a bolilor mintale'. Atacatorul a folosit o puşcă semiautomată AR-15 în timpul atacului de miercuri de la liceul Marjory Stoneman Douglas. 

'Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative', a declarat Donald Trump la Casa Albă. 

'Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate', a mai spus Trump în alocuţiunea sa, după ce în cursul dimineţii el a pus atacul armat din Florida pe seama unui 'dezechilibrat'. 

'Nu este suficient să acţionezi pentru a avea impresia că schimbi lucrurile, trebuie să le schimbi', a mai spus el.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump