x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump anunţă că viitorul summit al G7 va avea loc probabil la Miami, unde deţine diferite proprietăţi

Donald Trump anunţă că viitorul summit al G7 va avea loc probabil la Miami, unde deţine diferite proprietăţi

26 Aug 2019   •   20:00
Donald Trump anunţă că viitorul summit al G7 va avea loc probabil la Miami, unde deţine diferite proprietăţi

Preşedintele american Donald Trump a pus capăt luni speculaţiilor privind locul unde se va desfăşura viitorul summit al G7: "Va fi probabil Miami", a spus el la Biarritz, în sudul Franţei, unde a avut loc summitul de anul acesta, transmite DPA.

În legătură cu alegerea pentru întrunirea din 2020 a liderilor celor mai dezvoltate ţări, DPA menţionează că Trump are mai multe proprietăţi în statul Florida şi a fost criticat pentru că organizează vizite oficiale în complexele turistice pe care le deţine; există şi suspiciuni că el obţine câştiguri de pe urma mandatului la Casa Albă. De data aceasta însă, nu este cazul, susţine preşedintele, citat de Reuters.

Iniţial, preşedintele nu a menţionat explicit proprietăţile sale, printre care complexul de golf Trump National Doral, apropiat de aeroportul din Miami. El a insistat însă de mai multe ori că doreşte organizarea summitului lângă aeroport, deoarece infrastructura locală ar facilita activităţile. "Fiecare delegaţie poate avea propria clădire", a arătat el.

La insistenţele reporterilor privind posibilitatea găzduirii summitului la Doral, Trump a replicat că "nu am luat o decizie definitivă, dar e chiar lângă aeroport... adică la câteva minute. E un loc grozav. Are o suprafaţă uriaşă, multe sute de acri. Deci, putem să ne ocupăm de orice se întâmplă", iar hotelul "este aranjat cel mai bine".

Ulterior, el a susţinut că nu ar obţine niciun profit dacă summit-ul ar avea loc în complexul respectiv. "Oamenii mei au vrut asta. Din punctul meu de vedere, nu voi câştiga niciun ban", a declarat el presei, potrivit Reuters.

Trump, originar din New York, deţine şi foloseşte des şi complexul de lux Mar-a-Lago din Palm Beach, la nord de Miami.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump g7