x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump aruncă o umbră de îndoială asupra viitorului relaţiei dintre Huawei şi furnizorii americani

Donald Trump aruncă o umbră de îndoială asupra viitorului relaţiei dintre Huawei şi furnizorii americani

19 Aug 2019   •   10:44
Donald Trump aruncă o umbră de îndoială asupra viitorului relaţiei dintre Huawei şi furnizorii americani

Preşedintele SUA, Donald Trump a declarat că nu vrea ca SUA să facă afaceri cu producătorul chinez de smartphone-uri Huawei, într-un moment în care administraţia de la Washington urmează să decidă dacă va prelungi sau nu perioada de graţie de care beneficiază compania chineză, informează Reuters.

Potrivit informaţiilor apărute în mass media la finele săptămânii trecute, Departamentul american al Comerţului este aşteptat să prelungească autorizaţia care permite furnizorilor americani să facă afaceri cu Huawei, astfel încât grupul chinez să poată să asigure servicii pentru actualii săi clienţi. Această "autorizaţie temporară" de care beneficiază Huawei va fi prelungită timp de 90 de zile, un anunţ oficial în acest sens urmând să fie făcut luni, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Cu toate acestea, duminică, Donald Trump a declarat că "Huawei este o companie cu care am putea să nu mai facem niciun fel de afaceri" din motive ce ţin de securitatea naţională.

"În acest moment pare mai probabil că nu vom face afaceri. Nu vreau să facem niciun fel de afaceri pentru că este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Vom lua o decizie cu privire la acest subiect în viitorul apropiat", a spus Donald Trump.

Aceste declaraţii ale preşedintelui SUA contrastează cu cele ale principalului său consilier economic, Larry Kudlow, care a confirmat că procesul de autorizare pentru Huawei a fost prelungit pentru încă trei luni.

Guvernul american acuză Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe. Huawei a respins aceste acuzaţii şi a precizat că echipamentele sale nu sunt vulnerabile la potenţiale acţiuni de spionaj din partea statului chinez.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Huawei