x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump asigură că un summit cu Kim Jong-un va avea loc "destul de rapid"

Donald Trump asigură că un summit cu Kim Jong-un va avea loc "destul de rapid"

24 Sep 2018   •   17:51
Donald Trump asigură că un summit cu Kim Jong-un va avea loc "destul de rapid"

 Preşedintele american Donald Trump a declarat luni la New York că cel de-al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc 'destul de rapid', relatează AFP. 

'Am sentimentul că vom avea un al doilea summit destul de rapid', a declarat Trump în marja Adunării Generale a ONU, salutând 'progresele enorme' înregistrate în problema nord-coreeană. 

Numărul unu nord-coreean a cerut o nouă întâlnire cu preşedintele Statelor Unite după cea dintâi, istorică, de la 12 iunie la Singapore, într-o recentă scrisoare adresată lui Donald Trump. Casa Albă dat asigurări că este 'deschisă' în faţa unei astfel de posibilităţi şi a început deja activităţile de pregătire. 

La finalul ultimului său summit cu Kim Jong Un, săptămâna trecută, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a făcut cunoscut că omul forte de la Phenian doreşte o întâlnire faţă în faţă cu Donald Trump 'în viitorul apropiat'. 

Negocierile asupra denuclearizării Peninsulei Coreene sunt în impas după întâlnirea de la Singapore, însă concesiile anunţate în această săptămână de Kim Jong Un par să fi deblocat situaţiam iar secretarul de stat american Mike Pompeo s-a declarat pregătit să reia 'imediat' discuţiile cu prilejul Adunării Generale anuale a Naţiunilor Unite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: summit Kim Jong-un donald trump