x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump așteaptă un gest „semnificativ” din partea lui Kim Jong-un

Donald Trump așteaptă un gest „semnificativ” din partea lui Kim Jong-un

21 Feb 2019   •   08:17
Donald Trump așteaptă un gest „semnificativ” din partea lui Kim Jong-un

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, trebuie să facă un gest "semnificativ" pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţării sale din cauza programului său nuclear, relatează AFP.

"Nu am ridicat sancţiunile. Mi-ar plăcea să o fac, dar pentru asta trebuie să fie ceva semnificativ de cealaltă parte", a declarat Donald Trump cu mai puţin de o săptămână înainte de cel de-al doilea summit al său, prevăzut la Hanoi, cu omul forte de la Phenian.

"Preşedintele Kim şi cu mine avem relaţii foarte bune, nu aş fi surprins să văd că ceva va reuşi", a adăugat el fără alte precizări.

"Cred că vom face multe progrese", a mai spus liderul de la Casa Albă. "Nu cred că va fi ultima întâlnire", a continuat el.

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declaraţie vagă în favoarea "denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească la 27 şi 28 februarie la Hanoi.

AGERPRES

×