x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump despre ce e bun si ce e rau

Donald Trump despre ce e bun si ce e rau

16 Iul 2018   •   15:11
Donald Trump despre ce e bun si ce e rau
Sursa foto: Shealah Craighead

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni, la Helsinki, că buna înţelegere cu Rusia ar fi un 'lucru bun, nu unul rău', el făcând aceste comentarii în deschiderea reuniunii la nivel înalt cu omologul său rus Vladimir Putin. 

 

''Cel mai important este că există o mulţime de lucruri bune despre care să discutăm'', a spus Trump, după ce a felicitat Rusia pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal. Referindu-se la continutul discutiilor, presedintele SUA a evocat inclusiv ''China şi prietenul nostru comun, preşedintele Xi''.

''Cred cu adevărat că lumea vrea să vadă că ne înţelegem. Suntem două mari puteri nucleare. Deţinem 90% din capacitatea nucleară şi asta nu este un lucru bun, este un lucru rău'', a subliniat liderul de la Casa Albă. La rândul său, preşedintele Putin a estimat că a sosit timpul pentru o discutie legata de relaţiile între Washington şi Moscova. 

Inainte de a sosi la locul intrevederii, palatul prezidenţial din Helsinki, Trump a apreciat că vinovate de racirea glaciara a dialogului americano-rus sunt 'prostia şi stupiditatea' din trecut ale Washingtonului. ''Relaţia noastră cu Rusia nu a fost NICIODATĂ mai rea din cauza numeroşilor ani de prostie şi stupiditate ale SUA şi acum, de falsa vânătoare de vrăjitoare!'', a scris Donald Trump pe Twitter. AGERPRES

×