x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump crede că prințul moștenitor saudit nu are nicio legătură cu asasinarea jurnalistului Khashoggi

Donald Trump crede că prințul moștenitor saudit nu are nicio legătură cu asasinarea jurnalistului Khashoggi

21 Noi 2018   •   09:30
Donald Trump crede că prințul moștenitor saudit nu are nicio legătură cu asasinarea jurnalistului Khashoggi
Sursa foto: Shealah Craighead/The White House

Donald Trump și-a exprimat sprijinul față de Arabia Saudită și a afirmat că nu este „nimic definitiv” cu privire la legătura prințului moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, notează The Guardian.

Într-un comunicat emis marți, care începe cu propoziția „Lumea este un loc foarte periculos!”, Trump îi citează pe oficialii saudiți care l-au numit pe Khashoggi un „inamic al statului”.

Comunicatul reprezintă o sfidare a afirmațiilor emise de CIA, prin care confirmă că prințul saudit a ordonat uciderea jurnalistului, dar și a Senatului, care a hotărât suspendarea vânzării de arme către Arabia Saudită, pe lângă alte sancțiuni.

Donald Trump a spus jurnaliștilor de la Casa Albă că CIA „nu a ajuns la o concluzie” cu privire la asasinare. Afirmațiile președintelui SUA sunt contrazise de mai multe rapoarte emise de agențiile de informații, care au concluzionat că prințul Mohammed a ordonat asasinarea jurnalistului, care era un critic vehement al puterii din Arabia Saudită.

„Regele Salman și prințul moștenitor Mohammad bin Salman au negat orice legătură cu plănuirea și execuția asasinării domnului Khashoggi.”, se arată în comunicatul semnat de Donald Trump.

 

×