x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump critică din nou ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

Donald Trump critică din nou ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

07 Dec 2018   •   16:07
Donald Trump critică din nou ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din 2016

 Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri, pe Twitter, ancheta federală asupra unei posibile complicităţi între Rusia şi campania electorală a miliardarului american la alegerile prezidenţiale din 2016, şi a sugerat public că procurorul-general adjunct Rod Rosenstein se află în conflict de interese, dar nu a oferit alte dovezi, transmite Reuters.

Seria de mesaje pe Twitter postate de Trump vineri dimineaţa survine înaintea unor noi detalii care ar urma să fie dezvăluite în cursul zilei în legătură cu modul în care doi colaboratori apropiaţi ai liderului de la Casa Albă au ajutat sau au obstrucţionat ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016.

Reprezentanţi ai Departamentului Justiţiei al SUA nu au putut fi contactaţi pentru a face comentarii despre noile critici lansate de Donald Trump pe Twitter.

Cu exact o lună în urmă, la 7 noiembrie, liderul de la Casa Albă a estimat că ancheta 'ruşinoasă' condusă de procurorul special Robert Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile din SUA din 2016 nu este bună pentru ţara sa şi ar trebui să se încheie.

În cursul acestui an, aleşii democraţi din Congresul american au făcut constant apeluri la preşedintele Donald Trump să respecte statul de drept şi să nu-i concedieze pe înalţii responsabili cu ancheta privind legăturile dintre Rusia şi echipa de campanie a miliardarului american.

Donald Trump a declasificat un memoriu extrem de controversat şi de critic la adresa Biroului Federal de Investigaţii - în pofida avertismentelor poliţiei federale şi a aleşilor democraţi - ce releva, potrivit autorilor republicani, abuzuri în supravegherea campaniei electorale a miliardarului american din 2016.

AGERPRES

×