x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, criticat de către democraţi din cauza derapajelor verbale la adresa Germaniei

Donald Trump, criticat de către democraţi din cauza derapajelor verbale la adresa Germaniei

11 Iul 2018   •   18:42
Donald Trump, criticat de către democraţi din cauza derapajelor verbale la adresa Germaniei

Lideri ai opoziţiei democrate din Congresul SUA l-au criticat pe preşedintele republican Donald Trump pentru derapajele sale verbale la adresa Germaniei înainte de summitul NATO de la Bruxelles, relatează miercuri agenţia DPA. 

''Insultele fără ruşine ale lui Donald Trump şi denigrarea unuia dintre cei mai fermi aliaţi, Germania, sunt stânjenitoare'', se afirmă într-o declaraţie comună a liderilor democraţi din Camera Reprezentanţilor şi Senat, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer. 

''Comportamentul său din această dimineaţă este un alt semnal, profund îngrijorător, că preşedintele este mai loial lui Vladimir Putin decât aliaţilor noştri din NATO'', au declarat cei doi, potrivit comunicatului. 

''Preşedintele trebuie să-şi amintească faptul că, în calitate de comandant suprem (al armatei), datoria sa este de a apăra poporul american de ameninţări externe, şi nu de a vinde democraţia noastră lui Putin'', au mai spus cei doi, menţionând că Trump se va întâlni cu Putin în cursul turneului său european.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump germania critici nato bruxelles