x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant în corp pentru uciderea coronavirusului

Donald Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant în corp pentru uciderea coronavirusului

24 Apr 2020   •   16:47
Donald Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant în corp pentru uciderea coronavirusului

Președintele SUA, Donald Trump, a fost criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat cercetătorilor să vadă dacă injectarea de dezinfectant în organism ar putea trata infecția cu COVID-19.

"Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

De asemenea, Donald Trump a propus iradierea pacienților cu raze ultraviolete, idee respinsă de un medic la briefingul de joi seară, de la Casa Albă.  

Comunitatea medicală avertizează că dezinfectanții sunt substanțe periculoase și pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate. Chiar și expunerea externă poate fi periculoasă pentru piele, ochi și sistemul respirator, transmite BBC.

Propunerea a venit în contextul în care cercetătorii americani au descoperit că puterea noului coronavirus scade dacă este expus la soare sau umiditate. De asemenea, studiul arată că înălbitorul și dezinfectanții pot ucide virusul.

×
Subiecte în articol: donald trump dezinfectant coronavirus