x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump dă ultimatum aplicației chineze TikTok. Cine ar putea achiziționa platforma

Donald Trump dă ultimatum aplicației chineze TikTok. Cine ar putea achiziționa platforma

07 Aug 2020   •   16:10
Donald Trump dă ultimatum aplicației chineze TikTok. Cine ar putea achiziționa platforma
Sursa foto: antena1.ro

Aplicația TikTok va mai fi permisă timp de 45 de zile în SUA. Preşedintele american Donald Trump a semnat un decret care va interzice orice tranzacţie cu ByteDance, compania care deține aplicația TikTok, după expirarea unei perioade de o lună și jumătate, transmite AFP.

Acesta a invocat "urgenţa naţională" și o acuză că spionează utilizatorii americani în favoarea Chinei. 

La începutul acestei săptămâni, șeful de la Casa Albă a acceptat posibilitatea cumpărării acesteia de către Microsoft, având data limită 15 septembrie. Altfel, aplicația ar putea fi interzisă.

Interdicţia vizează şi platforma WeChat, deţinută de gigantul Tencent.

"La fel ca TikTok, WeChat accesează automat mari părţi de informaţii despre utilizatorii săi, ameninţând să ofere Partidului Comunist Chinez accesul la informaţii personale despre americani", se arată în decretul prezidențial.

Senatul SUA a adoptat, în unanimitate, un proiect de lege ce interzice descărcarea şi utilizarea aplicației TikTok pe orice dispozitiv oferit de guvern angajaţilor săi sau membrilor Congresului.

"TikTok reprezintă un risc major de securitate şi nu are ce căuta pe dispozitivele guvernului", a anunțat, pe Twitter, biroul de presă al senatorului republican Josh Hawley, coautor al textului.

Legea va trebui aprobată și de Camera Reprezentanţilor.

Șeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a avertizat că SUA vor să interzică pe telefoanele americanilor nu doar TikTok, dar şi alte aplicaţii le chinezeşti considerate a fi un pericol pentru securitatea naţională.

×
Subiecte în articol: sua donald trump tiktok Microsoft