x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: E puţin probabil să am o relaţie bună cu David Cameron

Donald Trump: E puţin probabil să am o relaţie bună cu David Cameron

16 Mai 2016   •   13:31
Donald Trump: E puţin probabil să am o relaţie bună cu David Cameron

Donald Trump a declarat că este puţin probabil să aibă o relaţie bună cu David Cameron în condiţiile în care premierul britanic a calificat propunerea sa de a interzice temporar intrarea musulmanilor în Statele Unite drept 'una care dezbină, prostească şi greşită', relatează luni Reuters şi AFP.


'Se pare că nu vom avea o relaţie foarte bună. Cine ştie? Sper să am o relaţie bună cu el, însă se pare că nu face nimic pentru a rezolva problema', a declarat miliardarul american într-un interviu difuzat luni la ITV.

Donald Trump a făcut referire la declaraţiile lui David Cameron cu privire la propunerea sa de a interzice temporar intrarea musulmanilor pe teritoriul american, un mijloc, în opinia sa, de a lupta împotriva terorismului islamist după atentatele de la Paris şi un schimb de focuri sângeros în California.

Cameron a calificat această propunere ca fiind "una care dezbină, prostească şi greşită' şi a refuzat recent să revină asupra declaraţiilor sale sau să-şi ceară scuze.

'Eu nu sunt prost, OK, pot să vă spun chiar acum, este exact invers', a afirmat Trump. 'Sunt un unificator, spre deosebire de preşedintele nostru (Barack Obama)', a mai spus el.

Trump i-a răspuns de asemenea noului primar al Londrei, Sadiq Khan, care a calificat drept 'ignorantă' viziunea sa a islamului.

'Când a câştigat, i-am transmis felicitări. Este un musulman, eu consider că este ignorant din partea lui să spună asta', a replicat Donald Trump.

'Cred că este vorba despre declaraţii foarte nepoliticoase, şi, sincer, îmi voi aminti aceste cuvinte. Sunt afirmaţii foarte neplăcute", a adăugat el, dând asigurări că nu este în "război' cu Khan, primul primar musulman al unei mari capitale occidentale.

Sursa: AGERPRES

×