x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: Farsa cu Rusia continuă. Acum e vorba de reclame pe Facebook

Donald Trump: Farsa cu Rusia continuă. Acum e vorba de reclame pe Facebook

23 Sep 2017   •   13:40
Donald Trump: Farsa cu Rusia continuă. Acum e vorba de reclame pe Facebook

Preşedintele american Donald Trump a respins vineri afirmaţiile făcute de Facebook conform cărora reţeaua de socializare a publicat mii de materiale publicitare care proveneau din Rusia, de la grupuri care încercau să influenţeze alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, chiar dacă Kremlinul a negat orice implicare, relatează DPA. 

"Farsa cu Rusia continuă. Acum e vorba de reclame pe Facebook. Însă cum rămâne cu acoperirea media total părtinitoare şi lipsită de onestitate în favoarea necinstitei Hillary?", a scris Trump pe Twitter, la o zi după ce populara reţea de socializare a transmis că va oferi Congresului SUA detalii despre publicitatea politică finanţată din Rusia, ca parte a investigaţiei privind influenţa rusă în alegerile prezidenţiale americane. 

Kremlinul a negat orice implicare în finanţarea acestor reclame pe Facebook care au avut ca scop influenţarea politicii americane şi a transmis că nu ştie cine a plasat respectivele materiale publicitare. 

În urmă cu două săptămâni, Facebook a dezvăluit că sute de conturi false, probabile active din Rusia, au fost utilizate pentru a achiziţiona publicitate cu scopul de a amplifica tensiunilor politice din SUA înainte şi după alegerile prezidenţiale din 2016.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: facebook donald trump Rusia