x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump intenţionează să amâne introducerea de tarife pentru importurile de autoturisme

Donald Trump intenţionează să amâne introducerea de tarife pentru importurile de autoturisme

15 Mai 2019   •   19:00
Donald Trump intenţionează să amâne introducerea de tarife pentru importurile de autoturisme

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să amâne, cu până la şase luni, introducerea de tarife vamale suplimentare pentru importurile de autoturisme, informează Bloomberg citând o serie de oficiali americani.

Termenul limită până la care preşedintele Trump urma să decidă dacă va impune sau nu taxele vamale suplimentare de până la 25% pentru automobilele importate este 18 mai, însă oficialii citaţi de Bloomberg susţin că o serie de consilieri de la Casa Albă au discutat o amânare pentru o perioadă de până la şase luni.

Potrivit Bloomberg, prin această amânare Trump vrea să evite o escaladare a tensiunilor comerciale cu Uniunea Europeană şi Japonia, într-un moment în care încearcă să ajungă la un posibil acord comercial cu China. Primele două economii ale lumii au introdus în ultimele zile tarife vamale reciproce, amplificând o dispută care afectează pieţele financiare şi economia mondială. 

În luna februarie a acestui an, ministrul american al Comerţului a remis Casei Albe un raport cu privire la industria auto, în care susţinea că introducerea unor taxe vamale suplimentare pentru automobilele importate ar putea fi justificată pe motiv că aceste importuri constituie o ameninţare pentru securitatea naţională americană. 

În replică, Comisia Europeană a promis un răspuns "rapid şi adecvat" dacă Washingtonul îşi va pune în practică ameninţările de a introduce taxele vamale suplimentare pentru automobilele europene importate în SUA. Camioanele Caterpillar Inc., copiatoarele Xerox Corp. şi valizele Samsonite se numără printre produsele americane care ar putea fi vizate de măsuri retaliatorii impuse de Uniunea Europeană, în situaţia în care preşedintele SUA va decide să impună tarife vamale suplimentare împotriva automobilelor importate din blocul comunitar, a declarat un înalt oficial UE.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump importuri de autoturisme