x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump îşi pierde popularitatea

Donald Trump îşi pierde popularitatea

09 Oct 2017   •   15:46
Donald Trump îşi pierde popularitatea

Preşedintele american Donald Trump începe să-şi piardă popularitatea în zonele rurale din SUA, relevă un amplu sondaj Reuters/Ipsos făcut public luni. 

În septembrie, 47% dintre locuitorii din oraşe mici şi comunităţi rurale - unde trăiesc 15% dintre americani - au afirmat că aprobă prestaţia lui Trump şi tot 47% au spus că o dezaprobă, în timp ce după prima lună de la instalarea sa la Casa Albă aceleaşi proporţii erau de 55%, respectiv 39%. 

Sondajul la care au participat peste 15.000 de americani de zone "nemetropolitane" a mai arătat că şeful statului îşi pierde popularitatea de care se bucura în rândul bărbaţilor, al albilor şi al celor cu studii medii din aceste zone, inclusiv al alegătorilor republicani. 

Această nemulţumire are la bază politica preşedintelui cu privire la imigraţie, cei intervievaţi acordându-i în schimb note relativ bune la economie şi securitate naţională. Motivele de nemulţumire faţă de prestaţia lui Trump faţă de imigraţie sunt însă diferite, o parte dintre respondenţi declarând că s-au săturat să aştepte ca preşedintele să-şi îndeplinească promisiunea din campanie de a construi un zid la graniţa de sud a SUA, iar alţii că nu sunt de acord cu eforturile administraţiei de a limita accesul pe teritoriul Statelor Unite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump popularitate sondaj sua