x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, luat peste picior de J.K. Rowling

Donald Trump, luat peste picior de J.K. Rowling

05 Iul 2018   •   09:14
Donald Trump, luat peste picior de J.K. Rowling

Autoarea britanică de succes J.K. Rowling, creatoarea seriei Harry Potter, a postat mai multe comentarii ironice pe Twitter ca răspuns la un mesaj al preşedintelui SUA, Donald Trump, în care acesta se lăuda că este scriitor. 

 

Autoarea britanică a ţinut să semnaleze şi o greşeala de ortografie făcută de preşedintele Trump în mesajul său, care a fost şters de pe contul său şi înlocuit cu o versiune corectată câteva ore mai târziu. 

"După ce am scris mai multe cărţi cu super vânzări şi m-am mândrit oarecum cu abilitatea mea de a scrie, trebuie să mărturisesc că Fake News (mass-media care răspândesc ştiri false) au plăcerea de a-mi scruta constant twit-urile în căutare de greşeli", a publicat preşedintele. 

"Într-adevăr, Donald Trump este cel mai bun scriitor de pe Terra", a scris ironic Rowling, care a precizat că cineva "i-a explicat" probabil preşedintelui cum se scrie cuvânt a scruta în engleză - 'pore' - pe care şeful statului l-a scris greşit, 'pour', pe Twitter. 

Răspunzându-i unui utilizator care i-a reproşat lui Rowling că îl critică pe preşedinte, scriitoarea i-a replicat că niciodată nu va sprijini "un fanfaron autoritar care este prea prost pentru a-şi da seama cât de prost este". 

Preşedintele republican a publicat mai multe cărţi sub semnătura sa, printre care 'Trump: The Art of the Deal' (1987) şi 'Trump: How to Get Rich' (2004). AGERPRES

×