x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: Nu s-a ajuns la niciun acord noaptea trecută privind DACA

Donald Trump: Nu s-a ajuns la niciun acord noaptea trecută privind DACA

14 Sep 2017   •   15:24
Donald Trump: Nu s-a ajuns la niciun acord noaptea trecută privind DACA

Democraţii din America au afirmat că au făcut o înţelegere cu Donald Trump pentru a proteja miile de tineri imigranţi de deportare şi pentru finanţarea anumitor îmbunătăţiri pentru securitatea frontierelor, fără a include zidul de la graniţa cu Mexic pe care şi-l doreşte Trump, scrie TIME.

Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, şi lidera minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, au anunţat că au ajuns la un acord privind DACA cu Donald Trump, miercuri. Această înţelegere ar reprezenta protecţia a 800.000 de imigranţi aduşi ilegal în ţară, când erau copii, şi care au beneficiat de programul DACA, în timpul preşedintelui Barack Obama, program care oferea şansa acestora de a studia şi lucra în Statele Unite şi le oferea protecţie în faţa expulzării.

Cu toate acestea, Donald Trump a afirmat că nu a existat nicio înţelegere. “Nu s-a ajuns la niciun acord noaptea trecută privind DACA. Va trebui să se convină asupra asigurării securităţii masive la graniţe în schimbul unei înţelegeri. Aceasta se va vota.”, a scris Donald Trump pe pagina sa de Twitter, joi dimineaţă.

Trump a pus capăt programului DACA în această lună şi a oferit Congresului şase luni pentru a veni cu o propunere legislativă, înainte ca statutul tinerilor intitulaţi generic “Visători”, cei care beneficiau de pe urma programului DACA, să expire.

×