x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump nu mai vrea să mai folosească alte cuvinte: "Un zid e un zid!"

Donald Trump nu mai vrea să mai folosească alte cuvinte: "Un zid e un zid!"

31 Ian 2019   •   18:24
Donald Trump nu mai vrea să mai folosească alte cuvinte: "Un zid e un zid!"

Zid de beton? Barieră? Preşedintele american Donald Trump şi-a schimbat din nou retorica cu privire la proiectul său emblematic de campanie, în momentul în care negocierile pentru un compromis bugetar au fost reluate în Congres, relatează AFP. 

De câteva săptămâni, unii aleşi republicani, dar şi Donald Trump, au folosit cuvântul "barieră", referitor la zidul de la frontiera cu Mexicul, cu speranţa de a face proiectul mai acceptabil în ochii democraţilor şi pentru a evita un nou "shutdown" - închiderea parţială a administraţiilor federale. 

Însă joi dimineaţă, preşedintele american a afirmat că acest lucru nu serveşte la nimic. 

"Să le numim de acum ziduri şi să oprim jocurile politice!", a scris el pe Twitter, ca şi cum s-ar fi adresat propriilor consilieri. 

"Un ZID este un ZID!", a adăugat Trump. 

Într-o serie de mesaje pe Twitter, el a declarat că politicienii republicani îşi pierd timpul negociind: "Democraţii (...) nu vor debloca banii pentru a construi zidul de care avem atâta nevoie", a mai scris Trump. 

El a reafirmat de asemenea că zidul va ieşi din pământ "într-un fel sau altul", lăsând încă o dată să se înţeleagă că ar putea declara stare de urgenţă, o măsură care i-ar permite să activeze puteri extraordinare pentru a putea ocoli Congresul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump zid sua mexic