x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump nu poate interzice cartea critică a fostului său consilier, John Bolton

Donald Trump nu poate interzice cartea critică a fostului său consilier, John Bolton

21 Iun 2020   •   20:00
Donald Trump nu poate interzice cartea critică a fostului său consilier, John Bolton

Un judecător federal a refuzat să blocheze publicarea cărții lui John Bolton, cel de-al treilea consilier de securitate națională a lui Donald Trump, scrie „The Guardian”.

Sute de mii de exemplare ale cărţii „Camera unde s-a întâmplat” au fost tipărite şi distribuite pentru a fi scoase la vânzare săptămâna viitoare.

În memoriile redactate, Bolton detaliază imaginea unui Trump a căror decizii sunt influenţate de dorinţa realegerii sale ca preşedinte în noiembrie.

Avocaţii departamentului de justiţie au susţinut că Bolton a încălcat obligaţia de a finaliza o revizuire înainte de publicare a manuscrisului său, pentru a se asigura că nu conţine informaţii clasificate.

De altel, în decizia sa, judecătorul a avut cuvinte dure pentru Bolton, despre care a scris că a renunţat la procesul de revizuire pre-publicare înainte de finalizare şi că „probabil a pus în pericol securitatea naţională prin dezvăluirea informaţiilor clasificate cu încălcarea obligaţiilor sale privind acordul de nedivulgare. Întrucât şi-a luat singur angajamentul de a publica cartea fără a obţine aprobarea finală a autorităţilor naţionale de informaţii, Bolton ar fi putut produce daune ireparabile ţării”.

Pe Twitter, Trump a spus că Bolton „trebuie să plătească un preț foarte mare pentru asta, așa cum au alții înaintea lui”.

De asemenea, președintele a încercat să reclame „o victorie mare a instanței” și a scris despre fostul său consilier ca despre un „șoim de politică externă”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump