x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump nu vrea să asculte înregistrarea „groaznică” a uciderii jurnalistul Khashoggi

Donald Trump nu vrea să asculte înregistrarea „groaznică” a uciderii jurnalistul Khashoggi

18 Noi 2018   •   20:00
Donald Trump nu vrea să asculte înregistrarea „groaznică” a uciderii jurnalistul Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dispune de înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă nu vrea să o asculte deoarece conţinutul său este "foarte violent", relatează AFP. 

"Avem înregistrarea, nu vreau să o ascult (...) pentru că este o înregistrare a suferinţei", a declarat el într-un interviu difuzat duminică de Fox News. 

"Am fost pe deplin informat, nu există niciun motiv să o ascult", a continuat el. "Ştiu exact ce s-a întâmplat (...) a fost foarte violent, foarte brutal şi groaznic". 

Potrivit Washington Post şi New York Times, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi. 

Întrebat dacă prinţul saudit, care contestă orice implicare, l-a minţit pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: "Nu ştiu. Cine ştie cu adevărat?". 

"Mi-a spus că nu are nimic de-a face cu asta. Mi-a spus poate de cinci ori, cu ocazii diferite, inclusiv cu câteva zile în urmă", a adăugat el. 

Reamintind că Statele Unite au anunţat sancţiuni financiare împotriva unor oficiali saudiţi, Donald Trump a insistat asupra faptului că Arabia Saudită este un aliat valoros. 

"Vreau să rămân cu un aliat care, în multe privinţe, a fost extraordinar", a mai spus el. 

La mijlocul lunii noiembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a transmis Riadului, Washingtonului, Parisului şi Berlinului, înregistrări ale uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul. 

Erdogan a declarat în repetate rânduri că ordinul asasinării lui Khashoggi a fost dat de la "cel mai înalt nivel al statului saudit". El a respins responsabilitatea Regelui Salman, însă presa şi oficialii turci l-au acuzat pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

AGERPRES

×