x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit pentru cel de-al doilea summit

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit pentru cel de-al doilea summit

27 Feb 2019   •   17:18
Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit pentru cel de-al doilea summit

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, au început cel de-al doilea summit, în Hanoi, Vietnam, scrie BBC.

Cei doi şi-au strâns mâinile în faţa presei, înainte de a merge să ia cina la hotelul Metropole. Cei doi lideri urmează să discute despre drumul spre denuclearizarea peninsulei Coreea.

Au existat puţine progrese pentru denuclearizare de la primul summit dintre cei doi lideri, care a avut loc în Singapore, în 2018.

Donald Trump a declarat că întâlnirea cu liderul Coreei de Nord va fi un “succes” şi a respins afirmaţiile potrivit cărora nu ar mai dori denuclearizarea. Mai mult, preşedintele SUA a declarat că îşi doreşte să-l ajute pe Kim Jong-un să asigure un viitor economic prosper Coreei de Nord.

La rândul său, Kim Jong-un a afirmat că preşedintele SUA este un “lider grozav” şi că este încrezător că summitul se va încheia într-un mod care va fi apreciat de toată lumea.

Numărul jurnaliştilor care au avut acces la cina dintre cei doi lideri a fost redus. Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a declarat că acest lucru s-a întâmplat având în vedere “natura sensibilă a întâlnirii”.  

×