x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump va vinde mai mult echipament militar către Japonia și Coreea de Sud

Donald Trump va vinde mai mult echipament militar către Japonia și Coreea de Sud

05 Sep 2017   •   16:28
Donald Trump va vinde mai mult echipament militar către Japonia și Coreea de Sud

Donald Trump a anunțat că vinde o cantitate „substanțial crescută” de echipament militar american către Japonia și Coreea de Sud, în condițiile în care președintele SUA și aliații săi caută moduri prin care să învingă amenințarea venită din partea Coreei de Nord, scrie The Independent.

Pe fondul tensiunii agresive din partea Coreei de Nord, Donald Trump a declarat că este gata să mărească cantitatea de echipament militar. „Permit Japoniei și Coreei de Sud să cumpere o cantitate substanțial crescută de echipament militar din Statele Unite ale Americii.”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Comentariul lui Donald Trump a venit după ce SUA și aliații săi au încercat să ia o decizie în legătură cu recentele acțiuni ale Coreei de Nord. Națiunea din estul Asiei a testat în ultimele luni șase rachete, iar în weekend a detonat un dispozitiv termonuclear, mult mai puternic decât bomba pe care SUA a aruncat-o în Japonia cu șapte decenii în urmă.

După anunțul făcut de Donald Trump, un diplomat din Coreea de Nord a afirmat că țara sa este pregătită să trimită „mai multe pachete cu cadouri” către Statele Unite ale Americii.

×