x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două avioane s-au ciocnit în aer. Călătorii au scăpat paraşutându-se printre resturile uneia dintre aeronave

Două avioane s-au ciocnit în aer. Călătorii au scăpat paraşutându-se printre resturile uneia dintre aeronave

04 Noi 2013   •   17:44
Două avioane s-au ciocnit în aer. Călătorii au scăpat paraşutându-se printre resturile uneia dintre aeronave

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, la 3.500 de metri altitudine, deasupra statului american Wisconsin, nouă călători, toţi paraşutişti şi cei doi piloţi scăpând cu viaţă.

Mike Robinson, care este instructor de paraşutism, povesteşte cum, ieri seară, în timp ce se pregătea pentru al patrulea salt al zilei, a văzut cum un alt avion vine din spate şi se ciocneşte de aeronava în care se afla.

Robinson spune că el şi alţi doi colegi se aflau pe scara avionului, pregătindu-se să sară, atunci când a avut loc impactul.

"Mai aveam câteva secunde până să facem ultimul salt al zilei, când avionul care era în spatele nostru a venit peste noi şi a căzut, practic, peste acoperiş. Am văzut o minge de foc şi apoi aripa care cădea. Ne-am dat seama că o să ne prăbuşim. Aripa de deasupra noastră se desprinsese, aşa că am sărit", a povestit Robinson.

Alţi doi paraşutişti care rămăseseră în avion s-au aruncat la rândul lor, în timp pe pilotul s-a ejectat. Avionul care a produs impactul a putut coborî la sol, după ce cei patru paraşutişti care se aflau în el s-au aruncat la rândul lor.

Mike Robinson spune că în timpul căderii a văzut cum avionul în care se aflase se prăbuşteşte în spirale. De asemenea, el şi colegii lui au fost nevoiţi să evite, în picaj, băcăţile de avion care se desprinseseră.

"Mă uitam în jur şi vedeam aripa care cădea, avionul în flăcări care se prăbuşea. De asemenea, vedeam bucăţi de avion care parcă pluteau pe lângă noi. Noi, însă, cădeam mai rapid ca acele bucăţi, aşa că a trebuit să ne deviem căderea, pentru a nu ateriza în acelaşi loc în care aveau să pice resturile".

Doar pilotul care se ejectase nu avea o paraşută care să-şi poată ajusta direcţia, acesta fiind singurul care a suferit răni uşoare, la aterizare.

"Ar fi putut fi mult mai rău. Toată lumea a reacţionat exact aşa cum trebuia, inclusiv piloţii", spune Robinson, un instructor cu experienţă, care se afla la al 937-lea salt.

Acesta a adăugat că după ce a ajuns la sol s-a speriat văzând doar o singură paraşută de urgenţă (pe care o au doar piloţii), crezând că al doilea pilot s-a prăbuşit cu avionul.

Ulterior a aflat că pilotul celui de-al doilea avion reuşise să aterizeze în siguranţă.

Autorităţile aviatice încearcă acum să afle care a fost cauza coliziunii. 

×