x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două cazuri de ciumă diagnosticate în China. Panică în rândul populației

Două cazuri de ciumă diagnosticate în China. Panică în rândul populației

13 Noi 2019   •   12:54
Două cazuri de ciumă diagnosticate în China. Panică în rândul populației

Două persoane din China au fost diagnosticate cu ciumă, o boală fatală extrem de infecțioasă. Guvernul Chinei a cerut cetățenilor să-și ia măsuri de precauție pentru a se proteja, notează New York Times.

Oficialii de la Beijing au declarat că două persoane au venit infectate din Inner Mongolia, o regiune autonomă aflată în nordul Chinei. Cele două persoane au solicitat îngrijiri medicale, marți, la un spital din districtul Chaoyang, unde au fost diagnosticați cu ciumă pneumonică.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a scris pe platforma de socializare Weibo că nu există niciun motiv pentru ca rezidenții din Beijing să se panicheze și că riscul ca boala să se răspândească este „extrem de scăzut”.  Autoritățile au izolat pacienții, au efectuat investigații epidemiologice asupra persoanelor care ar fi putut fi expuse bacteriei și au dezinfectat toate zonele relevante.

Ciuma pneumonică este una dintre cele trei tipuri de boli infecțioase cunoscute drept „ciumă”, toate cauzate de aceeași bacterie: Yersinia pestis. Populația Chinei se teme de o posibilă epidemie.

×
Subiecte în articol: China ciuma