x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două milioane de bugetari din Germania vor primi bani în plus la salariu

Două milioane de bugetari din Germania vor primi bani în plus la salariu

de Rador    |    01 Apr 2012   •   06:57
Două milioane de bugetari din Germania vor primi bani în plus la salariu

Dupa o luna de greva organizata de sindicate, doua milioane de bugetari din Germania vor primi bani in plus la salariu, relateaza Radio Romania Actualitati.

Prima majorare de 3,5% va fi operata retroactiv cu data de 1 martie.
Conflictul de munca din sectorul german al serviciilor publice s-a incheiat. Dupanegocieri-maraton intre Sindicatul Verdi si administratiile locale, a fost anuntat noul acord tarifar, care prevede majorarea cu 6,3% a salariilor pentru douamilioane de angajati. Sporurile vor fi acordate in trei etape, pe parcursul a doi ani, dupa cum s-a stabilit in discutiile care au durat toata noaptea de vineri spre sambata. Sindicalistii solicitasera cresteri de 6,5% in 12 luni. Ei nu au reusit saobtina o suma minima obligatorie, 200 de euro, cu care sa fie majorate salariile.

Refuzul patronatelor de a acorda acest spor minim garantat a fost la un pas saduca la esuarea negocierilor. Sindicalistii s-au pronuntat, in cele din urma, prin vot la limita in favoarea noului acord.

Intelegerea a fost salutata si de ministrul federal de Interne Hans Peter Friedrich. Acesta dorea cu orice pret ca alegerile regionale, care vor avea loc la 13 mai, in cel mai populat land al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia, sa nu fie organizate pe fondul posibilelor greve din sectorul public.

×