x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două milioane de persoane din oraşul sirian Alep nu au acces la apă pe timp de caniculă

Două milioane de persoane din oraşul sirian Alep nu au acces la apă pe timp de caniculă

09 Aug 2016   •   21:20
Două milioane de persoane din oraşul sirian Alep nu au acces la apă pe timp de caniculă

Circa două milioane de persoane din oraşul sirian Alep nu au acces la apă curentă după ce escaladarea violenţelor a condus la deteriorarea sistemului de livrare a apei din oraş, a anunţat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează DPA.

Luptele dintre armata siriană şi forţele rebele au distrus liniile electrice necesare pentru funcţionarea pompelor de apă, lăsând întregul oraş fără apă timp de patru zile, a precizat UNICEF.

'Aceste întreruperi (în furnizarea apei) au loc în condiţiile în care temperaturile sunt foarte ridicate, expunând copiii la riscuri foarte mari de a dezvolta boli', a declarat Hanaa Singer, reprezentanta UNICEF în Siria. 'Obţinerea de apă curată nu poate aştepta până la oprirea luptelor', a mai spus ea.

Luptele şi bombardamentele au continuat în oraşul din nordul Siriei după ce rebelii, care controlează sectorul de est al oraşului, au susţinut că au reuşit să străpungă un asediu de patru săptămâni impus de forţele guvernamentale, asediu care a întrerupt livrările de provizii către mai mult de 300.000 de civili care locuiesc în zonă. Rebelii au reuşit să aducă combustibil la o centrală electrică din estul Alep, a afirmat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, însă capacitatea lor de a obţine provizii rămâne limitată. AGERPRES

×