x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două situri din Oman și Arabia Saudită, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Două situri din Oman și Arabia Saudită, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

30 Iun 2018   •   17:30
Două situri din Oman și Arabia Saudită, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO

Oaza Al-Ahsa din Arabia Saudită şi vechea cetate Qalhat din Oman au fost înscrise vineri pe Lista patrimoniului mondial al UNESCO, informează organizaţia mondială reunită la Bahrein, într-un comunicat citat de AFP. 

Autorităţile de la Riad şi cele de la Mascat mizează astfel pe dezvoltarea turismului, element-cheie în diversificarea economiei lor amplu dependentă de petrol. 

"Situată în Arabia saudită, Al-Ahsa este una dintre cele mai mari oaze din lume (...) Oraşul are o tradiţie foarte veche în domeniul artizanatului, a cărui tradiţie culturală şi socială sunt transmise din generaţie în generaţie", notează UNESCO pe site-ul său de internet. 

Vechea aşezare Qalhat, situată în estul Omanului, "furnizează mărturii arheologice privind schimburile comerciale între ţărmul oriental al Omanului" şi Arabia, Africa de Est, India şi până în China şi Asia de Sud-Est", arată aceeaşi sursă. 

Cetatea oferă mărturii şi despre o epocă în care femeile ocupau funcţii înalte în Peninsula arabică. 

Această înscriere pe Lista patrimoniului mondial constituie un succes pentru statele din Golf care încearcă să includă ţările lor pe harta turismului internaţional. 

Comitetul patrimoniului mondial este reunit, până la 4 iulie într-o sesiune organizată la Manama, capitala statului Bahrein, într-un context politic complicat ca urmare a retragerii anul trecut a SUA. 

Reuniunea în cadrul căreia este preconizată examinarea a 30 de situri ar trebui să servească totodată la strângerea de fonduri pentru o instituţie aflată în dificultate în realizarea unui plan economic.

AGERPRES

×