x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a ridicat interdicţia de intrare impusă corespondentului postului de radioteleviziune ORF

Ucraina a ridicat interdicţia de intrare impusă corespondentului postului de radioteleviziune ORF

11 Apr 2019   •   21:55
Ucraina a ridicat interdicţia de intrare impusă corespondentului postului de radioteleviziune ORF

Ucraina a ridicat interdicţia de intrare impusă corespondentului postului public de radioteleviziune austriac ORF înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale, relatează DPA, care citează agenţia de presă APA.

Poliţia de frontieră ucraineană a fost notificată că şeful biroului ORF de la Kiev, Christian Wehrschutz, poate intra liber în Ucraina, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de informaţii ucrainene SBU.

Interdicţia fusese impusă la începutul lunii martie în urma acuzaţiilor conform cărora Wehrschutz a încălcat regimul frontalier atunci când a relatat din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în urmă cu câţiva ani.

În plus, Wehrschuetz ar fi intrat în zonele controlate de separatiştii proruşi venind dinspre Rusia pentru a evita punctele de control vamal ucrainene.

Anterior, Kievul a blocat intrarea jurnaliştilor din Rusia. Doar câţiva reporteri din alte ţări europene au fost afectaţi.

Al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, în care se vor confrunta actorul de comedie Volodimir Zelenski şi preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, va avea loc în 21 aprilie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orf ucraina interdictie