x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dramă în ciclism: Kelly Catlin suferea de depresie înainte de sinucidere

Dramă în ciclism: Kelly Catlin suferea de depresie înainte de sinucidere

12 Mar 2019   •   10:50
Dramă în ciclism: Kelly Catlin suferea de depresie înainte de sinucidere
Sursa foto: Nicola, Wikimedia Commons, CC-by-sa 4.0

Ciclista americană Kelly Catlin, medaliată cu argint cu echipa Statelor Unite în proba de urmărire la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, suferea de depresie în lunile care au precedat sinuciderea sa, săptămâna trecută, la doar 23 de ani, a anunţat familia sportivei, citată de AFP.


Sportiva americană suferea de depresie din cauza unor accidente suferite anul trecut şi a mai avut o tentativă de suicid în ianuarie.

"Ea nu mai era Kelly pe care o cunoşteam, ea vorbea ca un robot, nu mai puteam să o facem să vorbească şi ne întrebam mereu 'ce se va întâmpla cu Kelly a noastră'", a declarat tatăl sportivei luni pentru cotidianul Washington Post.

"Avea viitorul în faţă, dar gândurile sale s-au schimbat şi nu mai putea vedea mai departe din cauza depresiei, presupun. După comoţia sa cerebrală, ea a început să devină pesimistă. Viaţa nu mai avea sens. Era o persoană depresivă. Nu mai putea să se concentreze pe studiile sale şi să muncească. Nu mai putea să facă ceea ce considera ca fiind obligaţii, nu mai putea să se ridice la înălţimea aşteptărilor sale", a mai spus tatăl sportivei.

Kelly Catlin, care urma studii superioare de matematică-informatică la universitatea Stanford, era componentă a echipei SUA de urmărire, triplă campioană mondială (2016, 2017 şi 2018) şi medaliată cu argint la JO de la Rio din 2016.

Tânăra, care era şi o violonistă talentată, explicase recent pe un site specializat că îşi împarte timpul între trei activităţi, studii, ciclism pe velodrom şi pe şosea.

Federaţia americană a transmis într-un comunicat că este "o pierdere devastatoare".
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kelly Catlin