x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drapelul american a fost coborât în bernă în timpul funeraliilor lui Neil Armstrong

Drapelul american a fost coborât în bernă în timpul funeraliilor lui Neil Armstrong

31 Aug 2012   •   19:19
Drapelul american a fost coborât în bernă în timpul funeraliilor lui Neil Armstrong

Steagurile americane au fost coborate vineri in berna pe intreg teritoriu Statelor Unite, in semn de omagiu Neil Armstrong, funeraliile primului om care a pus piciorul pe Luna avand loc in Ohio.

Familia si prieteni ai astronautului, mort sambata trecuta, la varsta de 82 de ani, s-au reunit vineri la Indian Hill, la periferia Cincinnati, pentru a aduce un ultim omagiu defunctului, potrivit presei americane, care nu a avut acces, ceea ce a ilustrat inca o data discretia lui Armstrong.

O comemorare publica este prevazuta a avea pe 12 septembrie la Washington, in cadrul aceyteia urmand a fi citite serpare de catre cei doi fii ai astronautului. Senatorul republican de Ohio, Rob Portman si omul de afaceri Charles Mechem, un prieten al defunctului, urmeaza, de asemenea, sa ia cuvantul.

Luni, presedintele Barack Obama a dat ordin ca, in ziua inhumarii lui Armstrong, sa fie coborate in berna steagurile de la edificiile publice americane.

Originar din Ohio, Neil Armstrong a servit ca pilot in cadrul Marinei, dupa care a intrat in programul spatial american. El a devenit celebru la nivel mondial in 1969 fiind, la 20 iulie, primul om care a mers pe solul Lunii.

Un pionier al spatiului, el a primit numeroase decoratii atat in Statele Unite, cat si in 17 tari. Cu toate acestea, Armstrong nu s-a impacat usor cu celebritatea sa, ferindu-se de lumina reflectoarelor.

×
Subiecte în articol: berna funeralii neil armstrong a murit