x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drapelul CIO, în bernă. Tragedie în Argentina. Trei sportivi olimpici francezi, morţi într-un accident de elicopter

Drapelul CIO, în bernă. Tragedie în Argentina. Trei sportivi olimpici francezi, morţi într-un accident de elicopter

de Marina Constantinoiu    |    10 Mar 2015   •   19:10
Drapelul CIO, în bernă. Tragedie în Argentina. Trei sportivi olimpici francezi, morţi într-un accident de elicopter

Trei sportivi olimpici francezi care au participat la reality-show-ul de televiziune “Dropped”, al postului de francez TF1, au fost printre cele 10 de persoane care şi-au pierdut viaţa luni, când elicopterele lor s-au ciocnit în aer în timp ce filmau în nord-vestul Argentinei.

Înotătoarea Camille Muffat, de 25 de ani, câştigătoare în 2012 a medaliei de aur la proba de 400 m liber femei, boxerul olimpic Alexis Vastine, în vârstă de 28 de ani, care a câştigat de medalia de bronz la Beijing în 2008, şi navigatoarea campioană Florence Arthaud, în vârstă de 58 de ani, sunt victime ale accidentului aviatic, relatează presa occidentală.

Printre cele 10 persoane care au murit sunt şi cei doi piloţi argentinieni şi alţi cinci cetăţeni francezi. Autorităţile au declarat că nu se cunoaşte cauza care a provocat accidentul din provincia La Rioja, din apropierea Munţilor Anzi. Un elicopter aparţinea autorităţilor locale din provincia la Rioja şi celălalt celor din provincia Santiago del Estero.

Au existat rapoarte neconfirmate că una dintre victime a murit deoarece a sărit dintr-un elicopter cu câteva secunde înainte de a se prăbuşi. Un alt purtător de cuvânt, Horacio Alarcon, a declarat că cele două elicoptere par să se fi ciocnit în timpul filmărilor. "Nu există supravieţuitori", a adăugat acesta.

TF1, lovit din plin
Concursul era produs de societatea de producţie franceză pentru jocuri de aventură ALP pentru canalul francez de televiziune TF1. Emisiunea urma să fie difuzată la vară în Franţa.

Filmările au fost suspendate şi toate echipele implicate vor fi repatriate în Franţa, a anunţat APL. Printre concurenţii angajaţi pentru această emisiune se aflau şi alţi sportivi francezi.

Societatea franceză ALP, înfiinţată în 1972, a realizat până în prezent celebrele formate de televiziune bazate pe jocuri de aventură şi supravieţuire — “Fort Boyard” — foarte populare în Franţa, şi mult mai recentul spectacol “Koh Lanta” — în timpul căruia un concurent a murit în martie 2013 în Cambodgia, scrie lemonde.fr.

Mesajul preşedintelui
“Dispariţia brutală a compatrioţilor noştri este o imensă tristeţe”, a transmis preşedintele francez Francois Hollande, în cursul nopţii de luni spre marţi, într-un mesaj publicat de Palatul Elysee, scriu jurnaliştii de la Le Monde.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a primit cu emoţie ştirea decesului a trei sportivi francezi, în accidentul de elicopter, şi a coborât pentru trei zile drapelul său în bernă la sediul de la Lausanne. ”Suntem şocaţi de această veste tristă. Gândurile noastre merg spre familiile şi prietenii acestor mari sportivi care ne-au părăsit. Lumea sportului şi familia olimpică au pierdut trei membri cheie. Nu au fost doar campioni în sporturile lor, ci au avut de asemenea un rol formidabil ca modele'”, se arată într-un comunicat al CIO.

×