x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drone dotate cu sirene pentru semnalarea prezenţei rechinilor, introduse în premieră în Australia

Drone dotate cu sirene pentru semnalarea prezenţei rechinilor, introduse în premieră în Australia

29 Iun 2017   •   22:00
Drone dotate cu sirene pentru semnalarea prezenţei rechinilor, introduse în premieră în Australia

Mai multe drone dotate cu sirene vor fi utilizate în premieră în Australia pentru a avertiza persoanele aflate în zona plajelor cu privire la apropierea rechinilor, conform unui anunţ făcut joi de autorităţile guvernamentale din New South Wales (NSW), citat de Xinhua. 

''Dronele şi elicopterele s-au dovedit a fi o măsură foarte eficientă pentru protecţia persoanelor aflate pe plaje - vara trecută acestea au reperat 571 de rechini periculoşi şi au ajutat la salvarea a doi înotători luaţi de curenţi'', arată într-o declaraţie ministrul pentru Industrii Primare din NSW, Niall Blair. 

''Ne-am luat angajamentul să facem tot ce putem pentru a proteja persoanele care frecventează plajele, iar una dintre cele mai bune modalităţi pentru a realiza acest lucru în timpul perioadei aglomerate de vacanţă este prin intermediul ochilor din cer'', a adăugat acesta. 

Începând de la 1 iulie, coasta nordică a NSW va fi prima locaţie în care va fi utilizată în premieră această tehnologie, în această regiune înregistrându-se o creştere considerabilă a numărului de atacuri ale rechinilor în ultimii ani. 

16 dintre cele 26 de atacuri ale rechinilor înregistrate în Australia în 2016, s-au petrecut în NSW. 

Acest stat va apela de asemenea la tehnologia telefoanelor mobile pentru a-i informa pe surferi. O aplicaţie numită SharkSmart va fi utilizată pentru a oferi celor care merg la plajă orice ştire importantă cu privire la zona aleasă. 

Pe lângă tehnologie, strategia de management a problemei reprezentantă de rechini include şi instalarea a 35 de balize cu momeală care vor contribui la alertarea în timp real prin Twitter şi aplicaţie în momentul în care un rechin marcat înoată pe o rază de 500 de metri. AGERPRES

×