x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dronele zburatoare americane supravegheză evenimentele din Siria

Dronele zburatoare americane supravegheză evenimentele din Siria

18 Feb 2012   •   15:25
Dronele zburatoare americane supravegheză evenimentele din Siria

Un "numar important" de avioane americane fara pilot militare si din cadrul serviciilor de informatii americane opereaza in Siria pentru a urmari atacurile militarilor impotriva opozitiei si a civililor, a anuntat sambata postul de televiziune american NBC, citat de AFP.

Aceste zboruri ale avioanelor fara pilot nu constituie o pregatire a unei interventii militare americane, a adaugat postul de televiziune, citand oficiali americani din domeniul apararii sub acoperirea anonimatului.

Administratia americana spera sa foloseasca aceasta supraveghere aeriana si interceptarea comunicatiilor Guvernului sirian si ale militarilor sai pentru a-si sprijini argumentul in vederea unui raspuns international impotriva Siriei, potrivit NBC.

Discutiile au avut loc in cadrul Casei Albe, al Departamentului de Stat si Pentagonului privind eventuale misiuni umanitare in Siria. Dar oficialii americani se tem ca aceste misiuni nu pot fi lansate fara a pune in pericol participantii si a antrena astfel aproape sigur Statele Unite sa joace un rol militar in Siria, potrivit NBC.

×