x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK a distrus viaţa cameristei pe care a violat-o

DSK a distrus viaţa cameristei pe care a violat-o

de Sînziana Stancu    |    27 Iun 2011   •   21:00

'Nafissatou se simte foarte rau. Plange toata ziua de o luna-ncoace. Nu va putea sa uite niciodata ceea ce i s-a intamplat. Viata ei e distrusa. S-a terminat. Nu se mai poate face nimic pentru ea. Numai Alah ar mai putea face ceva pentru Nafissatou. Onoarea i-a fost manjita, ca si cea a sa­tului nostru'. Acestea sunt dez­va­lui­rile facute publicatiei franceze Journal du dimanche de catre Ma­madou Diallo, fratele dupa tata al menajerei de culoare Nafissatou Diallo, de la hotelul Sofitel din New York, agresata sexual de fostul director al Fondului Monetar Inter­na­tio­nal, Dominique Strauss-Kahn. Este pentru prima oara cand un membru al familiei femeii face dezvaluiri pu­blice despre situatia in care se afla ea acum. Mamadou, care a juns in SUA in 1988, la varsta de 31 de ani, a mai spus ca el a aflat de scandal abia dupa patru zile, de la un membru al comu­ni­­tatii din Bronx a imigrantilor din Guineea. 'Auzisem povestea (scandalul de la Sofitel – n.r.), dar numele so­rei mele nu fusese pronuntat. Si nici nu stiam cine este acel domn ...', a mai spus el, adaugand ca 'barba­tul din acea camera de hotel este un animal'.

Mamadou a fost sofer de camion, iar dupa un accident s-a reprofilat ca sofer de taxi. A vizitat-o pe sora lui in data de 19 mai, la New York. 'Nu stiu ce s-a intamplat. Nu eram in acel hotel. Numai barbatul acela, Nafissatou si Dumnezeu stiu adevarul. In adancul inimii mele sunt convins ca sora mea spune adevarul. Este o femeie pioasa, incapabila sa faca vreun rau cuiva. Este timida si foarte harnica. Este o buna musulmanca', a mai povestit el. Tatal lor a fost fermier in satul Tchialoulle, din Gui­neea, si a fost deopotriva ascet musulman si imam. 'Si-a crescut toti copiii in respectul pentru religie si pentru semenii lor. Noi n-am mers la scoala, dar el a fost cel care ne-a invatat Coranul pe fiecare dintre noi. Inclusiv pe Nafissatou. Ea isi face rugaciunile zilnic. In timpul Ramadanului, doneaza bani saracilor, chiar daca ea insasi e saraca. De fiecare data cand ii dau telefon si o rog sa trimita bani in sat pentru vreo casatorie sau vreo nenorocire, ea trimite imediat', a mai dezvaluit Mamadou.

Apoi a mai spus ca, la inceput, ea a lucrat 'intr-un restaurant familial din Bronx. Castiga putin, dar pentru ea insemna mult. Nu stiu cum s-a abatut ne­norocirea asta pe capul nostru. Hotelul acela nu era pentru ea. Banii nu sunt totul in viata. Exista lucruri mult mai importante'.

×
Subiecte în articol: externe dominique strauss-kahn