x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK nu vrea să-i dea nici un sfanţ cameristei

DSK nu vrea să-i dea nici un sfanţ cameristei

de Sînziana Stancu    |    24 Aug 2011   •   17:30
DSK nu vrea să-i dea nici un sfanţ cameristei

Dupa ce a respirat usurat la tribunal, cand judecatorul new-yorkez i-a comunicat ca i-a anulat toate capetele de acuzare pentru agresiuni sexuale formulate impotrivaa lui de camerista de culoare de la hotelul Sofitel, Nafissatou Diallo, Dominique Strauss-Kahn si-a luat sotia si fiica si au sarbatorit victoria la restaurantul italian L’Artusi, din Manhattan, dezvaluie Daily Mail.

'Ma gandesc sa ma intorc in Franta cat mai curand', le-a delarat DSK ziaristilor avizi sa afle ce va face el dupa ce a scapat fara 'pata' si aproape ca un 'erou', de un proces pe cat de rusinos, pe atat de rasunator, ce a facut inconjurul lumii si ar fi putut sa-i ruineze tot restul zilelor daca ar fi fost gasit vinovat. Acum insa, DSK mai are de asteptat doar pasaportul confiscat de autoritatile americane, dupa ce l-au arestat in data de 14 iunie, cand a fost reclamat de camerista ca a agresat-o sexual. In SUA ii va ramane si un proces civil. Camerista, dupa ce a iesit 'din ascunzatoare', declansand imediat si o campanie mediatica agresiva pentru 'refacerea' imaginii ei sifonate de catre avocatii lui DSK, i-a intentat si o actiune civila, prin care ii cere daune morale. 'O asemenea actiune nu are nici o sansa de reusita (...) Se va prabusi ca si actiunea penala. Daca aceasta femeie nu si-a demonstrat credibilitatea prima oara, cu atat mai mult nu si-o va dovedi a doua oara. Un lucru vreau sa fie clar pentru francezi : DSK n-a avut niciodata intentia de a-i da bani cameristei', a declarat cu fermitate cotidianului francez Le Parisien celebrul avocat Benjamin Brafman, care l-a aparat pe DSK. Dar nici Strauss-Kahn nu va fi despagubit cu cheltuielile de judecata de catre statul New York, pentru ca 'nu exista nici un motiv pentru ca statul sa-i ramburseze vreo suma', deoarece statul a actionat legal cand l-a arestat, iar cautiunea i-a fost restituita in intregime. In plus, legea americana nu prevede rambursarea cheltuielilor facute cu avocatii, a explicat pentru Le Figaro un alt avocat, Christopher Mesnooh.

Dar pana cand vor pleca in Franta, DSK si Anne Sinclair vor merge la Washington, unde mai au o resedinta. New York-ul deja le provoaca amintiri amare legate de proces si de detentia sub supraveghere sub care DSK a fost pus dupa ce a fost scos din inchisoare si de seria de audieri in fata procurorului newyorkez. In schimb, capitala americana ii aduce aminte de vremurile bune, in care conducea Fondul Monetar International, iar la Washington se simte ca intre prieteni, acolo aflandu-se multi dintre fostii lui colegi si colaboratori. 'Nu vrea sa ramana aici, la New York, si nici in Statele Unite', a declarat, pentru France Soir, Michel Taubmann, jurnalist si autor al unei biografii a lui DSK. Si tot la Washington poate se va intalni si cu 'succesoarea' lui, Christine Lagarde, fost ministru de finante francez, care i-a ocupat fotoliul de director la FMI dupa ce el, constrans de scandal, si-a scris demisia chiar in inchisoarea Rikers Island. Iar in Franta, este asteptat cu o plangere asemanatoarea cu cea de la New York de catre o alta presupusa victima, jurnalista si scriitoarea Tristane Banon.

×
Subiecte în articol: proces anulare cazul dsk sarbatorire