x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK, „porc” şi „babuin” în „Balul ipocriţilor”

DSK, „porc” şi „babuin” în „Balul ipocriţilor”

de Sînziana Stancu    |    13 Oct 2011   •   21:00
DSK, „porc” şi „babuin” în „Balul ipocriţilor”

In noua carte pe care tocmai si-a lansat-o, intitulata 'Balul ipocritilor', jurna­lista si scriitoarea franceza Tristane Banon, care l-a dat in judecata pentru tentativa de viol pe fostul director al Fondului Mone­tar International, Dom­i­nique Strauss-Kahn (foto), scrie despre el cu apelativele 'porc' si 'babuin', dupa cum a dez­valuit inainte de lansare o sursa din cadrul editurii ce a publicat car­tea, 'Au Diable Vauvert', scrie AFP. In toate cele 120 de pagini ale cartii in care ea povesteste si despre episodul cu tentativa de viol, ce s-ar fi produs cu ocazia unui interviu pe care jur­nalista vroia sa-l realizeze cu el, nu apare nici macar o singura data nu­mele lui DSK, ci numai cele doua porecle.

Cartea este o 'autofictiune' in care autoarea povesteste cum, vazand la televiziune imagini de la arestarea lui DSK la New York, in urma scandalului de agresiuni sexuale asupar unei cameriste de la Hotelul Sofitel, in care a fost implicat DSK, i-a revenit in minte episodul pe care il traise pe pielea ei cu fostul sef al FMI si asa s-a hotarat sa il includa in cartea sa. De fapt, in aceasta carte nu este pomenit nici un nume real, cu doua exceptii, cea a prenumelui avocatului scriitoarei, David, si a numelui cainelui ei, Flaubert. Dar personajele si faptele sunt descrise atat de explicit, incat pot fi cu usurinta identificate in rea­litate.

Procurorii francezi trebuie sa se pronunte daca faptele reclamate de victima, produse in 2003, sunt fie prescrise, fie clasate sau daca dosarul va fi trimis unui judecator de instructie. Cat il priveste pe DSK, el a scapat basma curata din procesul penal de la New York, cu camerista, ramanand 'agatat' doar de o plangere civila a femeii. Iar in cazul lui Banon, 'babuinul' a sustinut ca plangerea tinerei romanciere este 'o scena imaginara', impotriva careia el a facut deja plangere pentru denunt calomnios.

×
Subiecte în articol: externe