x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dubai ţinteşte Cartea Recordurilor. Vezi cum va arăta primul hotel subacvatic din lume (VIDEO)

Dubai ţinteşte Cartea Recordurilor. Vezi cum va arăta primul hotel subacvatic din lume (VIDEO)

07 Mai 2012   •   08:26
Dubai ţinteşte Cartea Recordurilor. Vezi cum va arăta primul hotel subacvatic din lume (VIDEO)

Dubai ar putea sa intre in Cartea Recordurilor pentru primul hotel subacvatic din lume. Compania Deep Ocean Technology (DOT) planuieste sa construiasca, impreuna cu BIG InvestConsult AG, un hotel de 1000 de metri patrati, cu 21 de camere, amplasat la 10 metri sub nivelul Golfului Persic.

Constructia va include si un centru de scufundari, un SPA, o gradina, mai multe terase - bineinteles amplasate deasupra nivelului marii, o pista de aterizare pentru elicoptere, restaurante si alte facilitati.

Avand in vedere ca structura hotelului va fi in proportie de 70% sub apa, inginerii propun o solutie tehnica revolutionara, scrie gadgetreport.ro. Cladirea va fi realizata din mai multe module legate prin intermediul unor discuri mobile.

Rolul acestora este de a asigura absorbtia energiei generate de apele golfului. Cu alte cuvinte, pe timp de furtuna, hotelul va avea un anume tangaj, insesisabil din interior, pentru a proteja intreaga structura.

Bogdan Gutkowski, presedintele BIG, a declarat ca proiectul va oferi turistilor senzatii cu adevarat incredibile. “Imaginati-va ca locuiti intr-o camera al carui perete este un imens panou de sticla in spatele caruia vedeti oceanul', a declarat acesta.

Pentru a amplifica senzatiile, constructorii vor sa amplaseze in jurul hotelului subacvatic un spatiu in care sa aduca vietati marine cat mai diverse.

×