x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova i-a suparat rau pe deputatii rusi!

Republica Moldova i-a suparat rau pe deputatii rusi!

24 Ian 2018   •   13:02
Republica Moldova i-a suparat rau pe deputatii rusi!

Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri o declaraţie cu privire la inadmisibilitatea discriminării mass-media ruse în Republica Moldova, relatează deschide.md.

 

Prin documentul adoptat, deputaţii ruşi îndeamnă Organizaţia Naţiunilor Unite, Consiliul Europei şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa să dea o notă legii anti-propagandă adoptate în R.Moldova.

Mai mult, aleşii recomandă conducerii Rusiei să întreprindă un set de măsuri în scopul găsirii altor căi şi metode ca produsele jurnalistice ruse să ajungă în casele moldovenilor, mai scrie site-ul citat.

Iniţiatorii declaraţiei au fost membrii Comitetul Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrarea euroasiatică şi relaţiile cu compatrioţii.

Deschide.md reaminteşte că, la 10 ianuarie, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Codului Audiovizualului a fost semnat de preşedintele Parlamentului din R. Moldova, Andrian Candu, după ce Curtea Constituţională a constatat că există circumstanţe care justifică interimatul funcţiei de şef al statului pentru promulgarea acesteia.

AGERPRES

×