x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipa lui Trump pregăteşte noi sancţiuni împotriva Iranului

Echipa lui Trump pregăteşte noi sancţiuni împotriva Iranului

02 Dec 2016   •   17:45
Echipa lui Trump pregăteşte noi sancţiuni împotriva Iranului

Echipa de tranziţie a lui Donald Trump ia în considerare mai multe propuneri de sancţiuni pentru Iran, în afara dosarului nuclear, scrie publicaţia Financial Times, citând surse din Congresul Statelor Unite apropiate echipei preşedintelui ales.

Conform Reuters, oficiali din echipa lui Trump au contactat colegi republicani din Congres pentru a discuta sancţiuni separate de acordul asupra dosarului nuclear care a fost încheiat în 2015.

Senatul american a aprobat joi extinderea cu 10 ani a sancţiunilor împotriva Iranului, trimiţând măsura spre semnare preşedintelui Barack Obama. Decizia a trecut cu 99 de voturi pentru, zero împotrivă. Cum proiectul a trecut aproape unanim şi de Camera Reprezentanţilor, în noiembrie, consilieri ai Congresului spun că se aşteaptă ca Obama să semneze documentul.

Membri ai Congresului şi oficiali ai actualei administraţii democrate spun că reînnoirea măsurilor cuprinse în Iran Sanctions Act (ISA), care ar fi expirat la 31 decembrie, nu încalcă acordul nuclear cu Iranul.

Însă Ministerul Afacerilor Externe al Iranului a estimat că decizia Senatului SUA reprezintă o încălcare a prevederilor acordului nuclear încheiat între autorităţile de la Teheran şi şase puteri occidentale în 2015.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump trump sanctiuni iran sua